Main post picture

Ținute de stradă - cum le creezi astfel încât să impresionezi

Main post picture

Ținutele de stradă au evoluat atât de mult de-a lungul timpului, încât s-au impus cu adevărat în lumea modei, fiind astfel adoptate de tot mai multe persoane care vor să se simtă confortabil, însă într-un mod cât mai stilat. Hainele pe care le porți pe stradă, nu mai sunt alese întâmplător ci compun un adevărat styling prin accesorizare, culori și combinații inedite. Astfel aceasta este modalitatea ideală de a atrage toate privirile și a ieși din anonimat prin unicitate și originalitate.

Vezi așadar ce reprezintă acest tip de modă, cum compui ținutele de stradă și ce ar trebui să ai în vedere de fiecare dată când le porți.

Cuprins: 

  1. Ținute de stradă - Ce reprezintă moda streetwear?

  2. Moda strazii - Caracteristicile hainelor de stradă

  3. Sfaturi în crearea tinutelor de stradă

1. Ținute de stradă - Ce reprezintă moda streetwear?

Moda de stradă a devenit populară prima dată în anii 90. Oamenii au început să utilizeze tot mai mult hainele confortabile care în mare parte erau caracteristice celor din cultura pop, hip-hop sau skaterilor. Astfel că au integrat în ținutele lor tricouri grafice, hanorace, pantaloni de trening, șepci și adidași scumpi, însă nu oricum ci în maniera în care pot transmite un aer cât mai fashionist. Astfel că, ce odată a fost un stil vestimentar pentru skateri adolescenți sau rapperi, s-a transformat într-unul perfect de adoptat atunci când ieși pe stradă în zilele noastre. 

Casele mari de modă au început să creeze piese streetwear din materiale premium, luxoase, acordând acestei mode o poziție fruntașă în ceea ce înseamnă fashion și noile tendințe. Chiar și vedetele renunță la look-urile specifice, pline de farmec în favoarea îmbrăcămintei premium dar casual.

2. Moda străzii - Caracteristicile hainelor de stradă

Chiar dacă hainele de stradă pot combina o varietate de stiluri, acestea se axează pe 4 caracteristici principale pe care le poți lua în vedere atunci când le creezi.

  • Confort - Moda streetwear se bazează pe articole vestimentare casual și sport cum ar fi hanorace, pantaloni de jogging sau jachete confortabile. Dacă cele pe care le alegi nu-ți creează niciun fel de disconfort și chiar ești capabil să te dai cu skate-ul cu ușurință, atunci ai ales ținuta potrivită.

  • Haine în ediție limitată - Dacă găsești un tricou vintage care a fost disponibil în ediție limitată, atunci deja ai creat mai mult de jumătate din ținuta ta streetwear autentică. Mai trebuie să adaugi o pereche de pantaloni largi, o pereche de pantofi sport, anumite accesorii, cum ar fi o poșetă sport iar ținuta este finalizată.

  • Stiluri de îmbrăcăminte de bărbați - chiar dacă ținutele de stradă pot fi purtate atât de femei cât și de bărbați, acestea au în mare parte specific masculin. Aici poți avea în vedere jachetele bomber, hanoracele, tricourile largi și șepcile.

  • Artă contemporană - tricourile grafice, inscripționate cu logo-uri sau desene abstracte, contemporane, fac cu siguranță parte din moda streetwear. 

3. Sfaturi în crearea hainelor de stradă

Moda streetwear poate fi integrată cu ușurință în ținutele tale zilnice datorită numeroaselor variante pe care le ai la dispoziție. Iată cum poți face asta mai exact: 

  • Adidașii sau pantofii sport - aceștia reprezintă de obicei elementul cheie, piesa esențială din ținuta ta. Investește într-o pereche de calitate, din piele naturală pentru a fi sigur că sunt durabili și îți oferă confort. Alege o pereche de pantofi casual, cu o pereche de pantaloni de jogging, un hanorac larg, o șapcă și poți spune că ai creat o ținută perfectă pentru stradă.

  • Joacă-te cu proporțiile - Hanoracele reprezintă cu siguranță articolul vestimentar pe care este absolut necesar să-l ai dacă vrei să creezi o ținută de stradă corectă. Pasionații unei astfel de mode poartă adeseori blugi largi, hanorace supradimensionate, tricouri oversize încălcând regulile proporției, într-o maniera intenționată pentru crearea efectului dorit.

  • Fii tu însuți - Când vine vorba de ținutele de stradă, important e să nu fii reținut din a încerca tot felul de combinații, chiar și neașteptate. Aici ai voie să experimentezi pentru că nici nu știi când poți crea o ținută remarcabilă, care să aibă un adevărat impact. 

  • Nu exagera cu logo-urile - Dacă ai trei articole vestimentare de la branduri diferite cu fiecare logo la vedere, acest lucru s-ar putea să te împiedice din a emana foarte mult bun gust. Mizează pe un sigur logo și completează cu piesele tale basic, neinscripționate din garderobă. Oricum, nu este obligatoriu să dispui de haine de brand pentru crearea unor ținute de stradă cu adevărat reușite. 

În concluzie, dacă ținutele de stradă sunt cele care ți se potrivesc, atunci ai o varietate de variante la dispoziție prin care îți poți crea stilul care te reprezintă. Deja ai remarcat că acestea se bazează pe confortul pe care ți-l oferă și pe modalitatea în care reușești să le stilizezi, așa că îndrăznește să experimentezi și fii pregătit să impresionezi.

Sursa: pexels.com unsplah.com

icoana-pantof
Schimb de marime
rapid
icoana-check
Garantie
30 de zile
icoana-piele
100%
piele